Thursday, November 3, 2011

Kimchi Fried Rice [ 김치볶음밥 ]





Kimchi Fried Rice [ 김치볶음밥 ]

Makes 2 servings
Prep 5 mins * Cook 15 mins

조리시간 약 15 분


INGREDIENTS


2 cups cooked rice
1 cup chopped kimchi, with liquid
4 slices of bacon, 
sliced into 1/2 inch pieces
1/4 chopped onion
5 mushroom, chopped
1 garlic clove, minced
2 egg
1 tablespoons olive oil
Salt and freshly ground black pepper

재료

밥 2 공기, 잘게 썬 김치 1 컵 (김치 국물), 잘게 썬 베이컨 4장,
잘게 썬 양파 1/4 개, 잘게 썬 버섯 5 개, 다진 마늘 1 개,
계란 2 개올리브유 1 큰술, 소금 후추 약간




1. Coat a large skillet with olive oil; add onion, mushroom, minced garlic.
Cook, stirring occasionally, over medium heat for 2 minutes. 
Add bacon and kimchi and continue to saute until both are incorporated and cooked for 3 minutes.

달군 팬에 올리브유를 두른다. 다진 야채들을 넣고 2 분간 볶는다.
김치와 베이컨을 넣고 3 분 정도 더 볶는다.



2. Add cooked rice and mix all ingredients well.
Spread rice kimchi in an even layer, cook over low heat for 2 minutes. 

1에 밥을 넣고 으깨면서 약한불에 2 분간 볶는다. 



3. Transfer to plate, top with fried egg (sunny side up or scramble).
Add salt and pepper to taste and serve.

그릇에 옮겨 계란 후라이를 올리고 소금과 후추로 간을 한다.





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