French Fries [ 감자 튀김 ]
Makes 2 servings
Makes 2 servings
Prep 20 mins * Cook 10 mins
조리시간 약 30 분
INGREDIENTS
3 Russet Potatoes, peeled
1/2 gallon vegetable oil for frying,
Salt and Parsley Flakes
1/2 gallon vegetable oil for frying,
Salt and Parsley Flakes
재료
감자 3 개, 식용유, 소금
감자 3 개, 식용유, 소금
1. Cut the peeled potatoes evenly into French fries.
껍질을 벗긴 감자를 적당한 크기로 잘라준다.
껍질을 벗긴 감자를 적당한 크기로 잘라준다.
2. Remove starch in potatoes by soaking in cold water for 5 minutes.
*This will remove excess starch from the potato and ensure its crispy texture.
감자를 5분정도 정도 찬 물에 담가 전분을 제거한다.
(전분을 제거한후 튀기면 더욱 바삭바삭한 튀김이 될 수 있다.)
3. Heat the oil in a large pot over medium low heat until
the temperature reaches about 250 degrees F.
냄비에 기름을 넣고 약한 불에서 달궈 준다.
4. Drain the water from the potatoes and pat dry with a paper towel.
물에서 건진 감자를 종이 타올을 이용하여 물기를 닦아준다.
냄비에 기름을 넣고 약한 불에서 달궈 준다.
4. Drain the water from the potatoes and pat dry with a paper towel.
물에서 건진 감자를 종이 타올을 이용하여 물기를 닦아준다.
5. Add the potatoes in small batches and stir to avoid clumping together.
Cook for about 3 minutes.
달궈진 기름에 3분정도 살살 저어가며 튀겨낸다.
살짝 튀긴 감자를 건져 종이 타올에 올려 기름을 빼준다.
7. Turn the heat up to 350 degrees and fry again until fries are crisp.
기름의 온도를 180 ℃로 높여 고온에서 다시 한 번 바삭하게 튀겨 낸다.
8. Remove from oil, place the fries on paper towels to drain
and allow to cool slightly. Season with salt and parsley flakes and serve.
감자를 건져 종이 타올에 올려 기름을 완전히 빼준 후
소금을 적당히 뿌려 담아 낸다.
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