Tobiko Sushi & Roll [ 날치알 스시 & 김밥 ]
Makes 2 servings
Prep 10 mins * Cook 10 mins
조리시간 약 10분/ea.
INGREDIENTS
2 cups cooked rice)
4 nori sheet
4 tablespoons Salmon & Dill cream cheese
(or crab meat - optional)
2 tablespoons Gochujang
(Korean hot pepper paste or hot sauce - optional)
Tobiko (flying fish eggs
재료
밥 2 공기, 날치알, 김 4장,
기호에 따라 크림 치즈 혹은 게맛살 4 큰술,
고추장 2 큰술 (기호에 따라 넣는다.)
Tobiko Sushi
1. Mix cream cheese and Gochujang paste in medium bowl; set aside.
볼에 고추장과 크림치즈를 넣고 잘 섞는다.
2. Cut 2 sheets of nori into 4 long strips each. Wet your hands in a bowl of water, and take a half-handful of rice, and shape it to a small rice ball.
김 2장을 세로로 4등분해놓는다. 손에 묻혀가며 밥을 적당량 덜어 동그랗게 뭉친다.
3. Wrap a strip of nori around the rice ball, creating a space above the rice.
동그랗게 뭉친 주먹밥에 김띠를 두른다. 이때 김띠가 주먹밥 위로 살짝 올라오게 손가락으로 주먹밥을 살짝 눌러, 둘둘 만다.
4. Stuff with the mixture then, fill the remaining space with tobiko and serve.
섞어 둔 크림 치즈를 먼저 얹고, 그 위에 날치알을 얹어 낸다.
1. Mix a spoon full of Tobiko with remaining cream cheese mixture.
남은 크림 치즈에 날치알 한스푼을 넣어 섞는다.
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