Wednesday, November 2, 2011

Beef Stir Fry [ 소고기 볶음 ]



Beef Stir Fry [ 소고기 볶음 ]

Makes 2 ~ 4 servings
Prep 2 hrs * Cook 10 mins

조리시간 약 10 분


INGREDIENTS

1/4 cup soy sauce
2 tablespoons rice wine
1/2 tablespoon Chinese five-spice powder
2 cloves garlic, minced
1 large red bell pepper,
sliced into strips
1 cup frozen stir-fry vegetable mix

1 (1 1/2-pound) tenderized round steak (or flank steak), 
chop into 1 ~ 1/2-inch slices
4 tablespoon olive oil

Salt and freshly ground black pepper

재료

간장 1/4 컵, 청주 2 큰술, Chinese five-spice powder 1/2 큰술,
다진 마늘 1 큰술, 홍파프리카 1 개, 볶음용 냉동야채 1 컵
양지/ 홍두깨살 소고기 700 g올리브유 1 큰술, 소금 후추 약간




1. Combine first three ingredients in a bowl add a little salt and pepper; set aside.

작은 그릇에 간장, 청주Chinese five-spice powder를 넣고 소금과 후추를 약간 넣어 양념장을 만든다.




2. Move to a bigger bowl add the beef and toss well.
Cover with plastic wrap, and place in the refrigerator for 2 hours to marinate.

약간 큰 그릇에 옮긴 뒤, 고기를 넣고 골고루 양념을 한다.
랩을 씌워 냉장고에 2 시간 정도 재워둔다.




3. Coat a large skillet with olive oil; add red bell pepper and minced garlic.
Cook over high heat, stir-fry until crisp-tender for about 2 minutes.
Add the mixed vegetables and stir-fry for 2 minutes; set aside.

달군 팬에 올리브유를 두르고 다진 마늘과 홍파프리카를 강한불에서 부드럽고 아삭거리게 약 2분간 볶는다.
해동한 볶음용 야채를 같이 넣고 2분 정도 볶아둔다.






4. Coat a large skillet with remaining olive oil heat over high heat.
Drain the beef from the marinade, add the beef and stir-fry for 1 minute.

뜨겁게 달군 팬에 올리브유를 두른다. 양념된 고기를 강한불에서 약 1분간 볶는다.




5. Add vegetables and pour in the marinade to the wok.
Stir-fry the steak and vegetables until the sauce is thickened for about 2 minutes.

팬에 넣어 볶아둔 야채를 다시 넣고 남은 양념장을 끼얹는다. 
2 분 정도 양념장이 끓을때까지 볶아 낸다.




6. Serve hot with cooked rice or rice noodle.

*Before serving you can... Add few drops of sesame oil to enhance the flavor.

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