Monday, April 9, 2012

Tobiko Sushi & Roll [ 날치알 스시 & 김밥 ]


Tobiko Sushi & Roll [ 날치알 스시 & 김밥 ]

Makes 2 servings
Prep 10 mins * Cook 10 mins
 
조리시간 약 10분/ea.

 
INGREDIENTS

2 cups cooked rice)
4 nori sheet
4 tablespoons Salmon & Dill cream cheese 
(or crab meat - optional) 
2 tablespoons Gochujang 
(Korean hot pepper paste or hot sauce - optional)
Tobiko (flying fish eggs

재료

밥 2 공기, 날치알, 김 4장,
기호에 따라 크림 치즈 혹은 게맛살 4 큰술,
고추장 2 큰술 (기호에 따라 넣는다.)


Tobiko Sushi


 
1. Mix cream cheese and Gochujang paste in medium bowl; set aside.

볼에 고추장과 크림치즈를 넣고 잘 섞는다.


 
2. Cut 2 sheets of nori into 4 long strips each. Wet your hands in a bowl of water, and take a half-handful of rice, and shape it to a small rice ball.

김 2장을 세로로 4등분해놓는다. 손에 묻혀가며 밥을 적당량 덜어 동그랗게 뭉친다.


 
3. Wrap a strip of nori around the rice ball, creating a space above the rice.

동그랗게 뭉친 주먹밥에 김띠를 두른다. 이때 김띠가 주먹밥 위로 살짝 올라오게 손가락으로 주먹밥을 살짝 눌러, 둘둘 만다.


 
4. Stuff with the mixture then, fill the remaining space with tobiko and serve.

섞어 둔 크림 치즈를 먼저 얹고, 그 위에 날치알을 얹어 낸다.





Tobiko Roll


 
1. Mix a spoon full of Tobiko with remaining cream cheese mixture.

남은 크림 치즈에 날치알 한스푼을 넣어 섞는다.


 
2. Place a sheet of nori, shiny side down, on a sheet of plasitc warp or the bamboo mat. Wet your hands in a bowl of water, then grab 2 handfuls of rice and place them on the nori.

랩 위에 김을 깔고 그 위에 밥 두덩이 정도를 골고루 깔아준다.
 
 
3. Turn the nori to its other side, so the rice side is on the bottom, then spread a thin layer of cream cheese the top of the nori.

밥을 깐 김을 한번 뒤집어서 그 위에 크림 치즈를 올려준다.
 
 
4. Start rolling the nori, roll the plastic warp around the sushi. Roll until it's firm and forms an even roll.
 
김밥이 단단해지게 꼭꼭 눌러가며 만다.
 
 
5. Cut the roll into six to eight even pieces and serve.
Tip. Keep the knife moist to cut through the roll without rice sticking to the knife.

한입 크기로 썰어준 후 김밥 위에 날치알을 얹어 낸다.
 


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