Sunday, February 17, 2013

Tuna Tofu Cutlet [ 참치 두부까스 ]


Tuna Tofu Cutlet [ 참치 두부까스 ]

Makes 2 servings
Prep 10 mins * Cook 10 mins
 
조리시간 약 10분

 
INGREDIENTS

1/2 block tofu (firm)
1 (6 ounce) can tuna, drained
1 potato, roughly chopped
1/4 carrot, roughly chopped
1/4 onion, roughly chopped
2 green onions, minced
2 tablespoons minced garlic
1 egg
1 cup bread crumb
2 tablespoons olive oil
Salt and freshly ground black pepper


재료

두부 1/2모 (부침용), 참치 1캔, 감자 1개, 당근 1/4개, 양파 1/4개, 파 2개,
다진마늘 2큰술, 계란 1개, 빵가루 1컵, 올리브유 1큰술, 소금 후추 약간
 

 
1. Drain and smash the tofu into crumbles; set aside.

두부를 으깨서 물기를 짠다.

 
2. Put the potato, carrot, onion and 1 tbsp of olive oil into a food processor and blend until lightly chunky.

푸드프로세서에 감자, 당근, 양파, 올비브유를 1 큰술 넣고 살짝 돌려 다져준다.

 

3. Transfer the mixture to a large mixing bowl. Add drain tofu, tuna, egg, bread crumb, salt and ground black pepper and stir until the mixture attains a smooth, but thick consistency.

2를 볼에 넣어서 두부, 참치, 계란, 빵가루, 소금, 후추를 넣고 걸죽하게 반죽한다.


4. Form mixture into 4 equal-sized portions and coat each side with olive oil;
set aside.

4개로 나누어 적당한 두께와 크기로 모양을 잡은 후 올리브유를 양면에 잘 발라준다.


5. Coat a pan with olive oil; Place each cutlet into the oil and sauté on medium heat for 3-5 minutes on each side.

프라이팬에 올리브유를 두른 후 중불에서 앞뒤로 3~5분 씩 바짝 굽는다.


6. Serve with the Tonkatsu sauceo and salad.

두부까스에 돈까스 소스를 끼얹고 샐러드를 곁들여 낸다.


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